Sådan laver du links om til klistermærker med QR

twitterqrPå Twitter samlede jeg begrebet “QR” op (via @marks konto). Fandt ud af at det er en forkortelse for “Quick Response” og altså betegnelsen for 2d koder: de der kvadratiske, pixelerede billeder man er begyndt at se rundt omkring – læs mere om QR-koder på wikipedia. Det er vist nok rigtig stort i Japan.

Hvis man har en scanner (dvs en mobiltelefon med kamera + software qr-apptil at afkode QR – kan downloades gratis som en iPhone app / Android app), peger man på koden, kameraet tolker koden, og åbner det som et link i en browser. Det virker superfint og hurtigt med iphonen. Vupti: papir kan linke! Nemmere og hurtigere end at indtaste en webadresse.

Hvordan laver man sine egne 2d koder?
copy-googl
Google har en URL-forkorter, dvs. et sted der laver lange links om til korte: det hedder “goo.gl”. Hvis man hæfter “.qr” i slutningen på den forkortede url, bliver det til et link til (et billede af) 2d koden.

Hvordan bruger man goo.gl til at generere 2d koder?

Man får ikke noget ud af at besøge http://goo.gl – det er en service der for det meste eksisterer som udvidelser til browsere. Det nemmeste er nok at installere en firefox extension der laver en webadresse om til en goo.gl korturl – f.eks. “goo.gl lite”, kan hentes hos Mozilla. Når den extension er installeret, kan man til enhver tid højreklikke for at lave en goo.gl adresse ud af den side man er på – indsættes i dit clipboard. Past det ind i adresselinjen, tilføj “.qr” og det åbner siden med (billedet af) 2d koden, som man så kan gemme som billede og printe ud, og lave klistermærker af.

Update: En anden QR-generator der laver oplysninger om til kontaktdata man kan gemme i sin mobil.

Det åbner for nye markedsføringsmuligheder. Se bare her:

En tanke om “Sådan laver du links om til klistermærker med QR”

Der er lukket for kommentarer.